Σχεδίαση Ιστοσελίδας

Σχεδίαση Ιστοσελίδων είναι ο κατά βάση γραφιστικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας βάση του οποίου θα επιλέγουμε τα γραφικά χρώματα σχέδια, βασική τοποθέτηση των περιοχών στις οποίες θα εμφανίζονται τα κουμπιά και οι βασικοί σύνδεσμοι και κείμενα της ιστοσελίδας.

Η όλη διαδικασία που αποτελεί τη σχεδίαση της ιστοσελίδας ούτε τυχαία είναι ούτε απλή. Από αυτή τη φαινομενικά απλή διαδικασία εξαρτάται κατά πολύ η επιτυχία της ιστοσελίδας, μια και εκεί θα κριθούν οι όποιες θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις των επισκεπτών σας δηλαδή τελικά των πελατών σας.

Ο σωστός σχεδιασμός ιστοσελίδων...

Σχεδιασμός ιστοσελίδας

Σωστός σχεδιασμός για μια ιστοσελίδα δεν είναι απαραίτητα η δημιουργία ιστοσελίδας η οποία θα “κλέβει τις εντυπώσεις”. Κάθε ιστοσελίδα έχει ένα σκοπό να επιτελέσει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρέπει να δίνει ξεκάθαρα την πληροφορία και να μην μπερδεύει ή αποπροσανατολίζει τον επισκέπτη μας.

Φανταστείτε για παράδειγμα να έχετε μια ιστοσελίδα που παρουσιάζει έπιπλα και αντί αυτού μέσα από μία πλούσια κατά τα άλλα αποπροσανατολιστική παρουσίαση οι πελάτες σας αντί να επικεντρωθούν στην ποιότητα των προϊόντων που τους προτείνεται ή στις φοβερές τιμές των προσφορών σας αυτοί να έχουν να το λένε για την εντυπωσιακή ιστοσελίδα σας αλλά για το περιεχόμενό της τίποτα...

 

Εκτός των παραπάνω βασικό σημείο για την επίτευξη της δημιουργίας μιας σωστής ιστοσελίδας αποτελεί και η διάταξη του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα οι σημαντικές πληροφορίες που θέλουμε να μεταδώσουμε δεν μπορούν να βρίσκονται σε κάποιο μη εμφανές σημείο της ιστοσελίδας. Εκτός αυτού οποιαδήποτε σελίδα μας θα πρέπει να είναι προσβάσιμη το αργότερο σε δύο κλικ από οποιοδήποτε σημείο της ιστοσελίδας μας.

 

Ακόμα και σήμερα συναντάμε δυστυχώς ένα μεγάλο πλήθος ιστοσελίδων οι οποίες είτε λόγο του πολύ “φανταχτερού περιεχομένου” είτε λόγο κακής διάρθρωσης του περιεχομένου είτε και από μια πληθώρα άλλων μικρών ή και μεγαλύτερων λόγων δεν αφήνουν τα τελικός αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι μια ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι όμορφη ή ακόμα να περιέχει και μια “εικαστικότητα” παραμένοντας λειτουργική. Τα πάντα κρίνονται από την επιτυχία της ισορροπίας του τελικού αποτελέσματος.

Ο Σχεδιασμός ιστοσελίδας για μας δεν είναι μια δουλειά που σαν στόχο της έχει απλά να τελειώσει...

Σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδας φροντίζουμε το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί και με την εμφάνισή του αλλά και με τα αποτελέσματα τα οποία θα δείτε τελικά δηλαδή την αύξηση των πωλήσεών σας ή την βελτίωση της εταιρικής σας ταυτότητας.

Ρωτήστε μας περαιτέρω θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.