Κατασκευή E-Shop

Κατασκευή E-Shop

Η κατασκευή ενός e-shop από πολλούς επαγγελματίες με μικρή εμπειρία στο ίντερνετ και συμβούλους με πολύ μικρό επαγγελματισμό έχει σαν αποτέλεσμα συνήθως την αποτυχία της προσπάθειας.

Αν σκοπεύετε να δραστηριοποιηθείτε στο ίντερνετ καταρχάς θα σας πούμε ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Αν πιστεύετε όμως ότι απλά φτιάχνοντας “όπως όπως” μια ιστοσελίδα, ένα e-shop ή ακόμα ακόμα μια διαδικτυακή πύλη, τα δημοσιεύσετε και χωρίς να κάνετε κάτι άλλο ότι αυτά θα σας αποφέρουν κέρδος τότε κάνετε λάθος.

Οποιαδήποτε δικτυακή προσπάθεια και συγκεκριμένα το e-shop το οποίο πιθανώς ενδιαφέρεστε να κατασκευάσετε, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε εν μέρη σαν οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα πρέπει να σχεδιάσετε τι θα πουλάτε, σε ποιους θα το πουλάτε και με ποιο τρόπο θα φαίνεστε τουλάχιστον καλύτεροι από τους ανταγωνιστές σας. Εκτός από τον ουσιαστικό σχεδιασμό των παραπάνω, αυτό θα πρέπει να έχει εμφανή επίδραση στη δομή και το σχεδιασμό του ίδιου του ηλεκτρονικού καταστήματος. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα eshop το οποίο να πουλάει νεανικά ρούχα και να μην δώσετε στο σχεδιασμό του e-shop σας νεανικά χρώματα και γραφικά τα οποία να είναι οικεία στους υποψήφιους πελάτες σας. Πέρα από το αρχικό “στήσιμο” του ηλεκτρονικού σας καταστήματος πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η στρατηγική διαδικτυακής προώθησης την οποία θα επιλέξετε να ακολουθήσετε. Στην σημερινή εποχή μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από ένα μεγάλο πλήθος επιλογών ή συνδυασμό τους.

 

Ο σωστός συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να κάνει απόσβεση του κεφαλαίου το οποίο θα δαπανήσετε και να σας προσφέρει και αρκετά κέρδη τα οποία απολαμβάνουν ήδη αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες ενώ μια “απρόσεκτη” προσέγγιση μπορεί να καταστρέψει το όλο ενγχείρημα.